top of page
IMG-4223 (1)_edited.jpg

Wil jij dat verhelderende gevoel dat je ervaart tijdens therapie ook niet verliezen?

Laat dat niet gebeuren! Geef je therapiesessies een krachtige boost met het therapiejournal. 

✓ In digitaal invulbare of papieren versie te verkrijgen

✓ Start vandaag nog met jouw therapieboost

>100
exemplaren verkocht

7 jaar
expertise als achtergrond

100%
met liefde gemaakt

'Met  dit therapiejournal haal jij
het maximale uit jouw investering in therapie.'

Elien Tubbax,

klinisch psycholoog

Jaren ervaring

als psycholoog

Een hart voor

persoonlijke groei

Al >500 zelfhelers mogen ondersteunen met mijn aanbod

Hi, ik ben Elien!  Klinisch psycholoog en leerkracht die er alles aan doet om mentale gezondheid toegankelijk te maken voor iedereen.

Met mijn laagdrempelige (online) producten wil ik je helpen om inzicht te krijgen in je eigen patronen, deze te doorbreken en innerlijke (kind)wonden te helen.

 

Zeg maar dag tegen die vervelende valkuilen en hardnekkige patronen die je belemmeren. Hallo daar, genieten van het leven en vooral: jezelf de liefde geven die je verdient. En dat is precies wat ik jou toewens!

Ik ben zelf al +12 jaar in therapie en geef ondertussen zelf ook al 6 jaar therapie. Ik weet dus hoe waardevol, maar ook hoe intens, therapie kan zijn. Ik weet ook hoe moeilijk het kan zijn om te vertrouwen op het feit dat therapie jou helpt.

Want laat ons eerlijk zijn, therapie is een investering en je wilt er zeker van zijn dat je het meeste haalt uit elke sessie.

Maar hoe vaak ben je de inzichten, tips en suggesties vergeten die je psycholoog/therapeut je tijdens een sessie heeft gegeven? Regelmatig waarschijnlijk...

We lopen de deur uit na een therapiesessie met ons hoofd vol wijsheden en goede voornemens, maar dan komt het echte leven om de hoek kijken en voor we het weten lijken al die briljante inzichten weg te smelten als een ijsje bij de zomerzon.

Herkenbaar? Dat dacht ik al!

Als ik na een therapiesessie bij mijn eigen psycholoog niet meteen nota’s maakte in mijn gsm, was ik sowieso minstens de helft van de belangrijkste take-aways vergeten. Maar die nota’s… tja, echt overzichtelijk of gestructureerd kan ik die niet noemen.
Het kriebelde bij mij: er moet toch een manier zijn waarop ik de wijsheid uit een therapiesessie gestructureerd kan vasthouden
én tegelijkertijd zelfs kan verder kan uitdiepen?


Zo groeide het idee om dit therapiejournal te maken. Een journal dat je helpt voor te bereiden op sessies en hier op te reflecteren; om je te begeleiden bij elke stap van je reis, zodat je continue vooruitgang kunt boeken en écht het meeste haalt uit de energie, geld en de tijd die je hebt geïnvesteerd in therapie.

Merk je soms dat je therapiesessies niet volledig het gewenste effect hebben?

Zoek je naar manieren om je therapiesessies te boosten?

Je hebt het gevoel dat je geen vooruitgang boekt in therapie of dat je vastloopt

Je voelt je overweldigd door je emoties en gedachten, waardoor je precies niet aan verwerking toekomt

Je hebt moeite met het omschrijven en/of uiten van je gedachten en gevoelens tijdens therapiesessies

Je bent bang om eerlijk of kwetsbaar te zijn tijdens therapiesessies, waardoor je dingen verzwijgt of verbloemt

Je vergeet belangrijke details of inzichten uit jouw therapiesessies, waardoor je een deel van het effect van therapie mist

Je hebt het gevoel dat er tijdens therapiesessies onvoldoende tijd is om tot de kern te komen van wat je wil zeggen

Als psycholoog weet ik als geen ander dat het bijhouden van een therapiejournal enorm kan helpen bij bovenstaande knelpunten en voor:

Verhoogd zelfbewustzijn: door het schrijven in een therapiejournal kan je dieper inzicht krijgen in je gedachten, emoties en gedragingen. Hierdoor kan je tijdens therapie gemakkelijker over je ervaringen praten en patronen in je denken en voelen herkennen.

Bereiken van therapiedoelen: een therapiejournal kan helpen bij het stellen en bijhouden van therapiedoelen. Je houdt jezelf verantwoordelijk en gemotiveerd om te blijven werken aan je doelen, en je kan reflecteren op je voortgang en eventuele tegenslagen.

Verbeterde emotieregulatie: een therapiejournal kan een nuttig hulpmiddel zijn bij het verwerken en reguleren van emoties. Door te schrijven over moeilijke ervaringen of emoties kan je deze beter verwerken en meer controle krijgen over je emoties.

Verbeterde communicatie: door je journal te delen met je hulpverlener, kunnen jullie gemakkelijker praten over je therapievoortgang en krijgt je hulpverlener extra inzicht in jouw beleving. Dit helpt voor meer verbondenheid en betrokkenheid bij het therapieproces.

WAT IS EEN THERAPIEJOURNAL?

"Een therapiejournal is een gestructureerd type journal dat specifiek wordt gebruikt voor therapeutische doeleinden. Het is een krachtige tool die we kunnen gebruiken om onze ervaringen, gedachten en emoties uit te diepen en om te reflecteren op onze voortgang in therapie."

Of je nu alleen of samen met je hulpverlener hiermee werkt,
het zal jouw sessies naar een nieuw niveau tillen.
Beloofd.

een boost voor

jouw therapiesessies

een communicatiemiddel

met je hulpverlener

een veilige plek voor

je gedachten en gevoelens

Het Therapiejournal

Het therapiejournal is véél meer dan gewoon een eenvoudig notitieboekje. Naast voorbereidings- en reflectiesjablonen voor maar liefst 36 therapiesessies, omvat het ook ruimte voor informatie over jouw therapieproces en doelen, check-ins, reflectievragen en opdrachten als ondersteuning voor jouw ontplooiingsproces. De journal is bedoeld als waardevolle toevoeging, maar vervangt geen individuele therapie. Het zal je wel helpen om het maximale uit jouw sessies te halen.

papieren boek

digitaal e-book

Doorbreekbaar_Product-photo-133.jpg

OF

✅ Boek van 128 pagina's

✅ A5 formaat softcover

✅ Bij jouw thuis geleverd

✅ Boek van 128 pagina's

✅ Afdrukbaar en/of digitaal invulbaar

✅ Onmiddellijk beschikbaar

Nu voor maar € 34,99

Nu voor maar € 29,99 

Inhoud:
 • Introductie

  • Starttips voor therapie

  • Verschilende soorten therapie

  • Het belang van buikgevoel & verbinding

  • Succes in therapie

 • Voorbereiding

  • Doelen stellen in therapie

  • De wondervraag

  • Jouw copingkaart

  • Gevoelensoverzicht

  • Zelfzorgactiviteiten

 • Jouw therapie

  • Therapie-overzicht

  • 36 sjablonen sessievoorbereiding

  • 36 sjablonen sessiereflectie

  • 6 sjablonen tussentijdse reflectie (om de 6 sessies)

  • 12 verschillende therapeutische opdrachten

  • Notitieruimte

journal varianten
IMG-3339.jpg
IMG-3711.jpg
39531874-5CCE-4B53-8DA1-37A11DB4B3A7.jpg
IMG-4192.jpg
IMG-3067 (1).jpg
IMG-3712.jpg

RESULTATEN

De juiste doelen stellen

en opvolgen in therapie

Optimale samenwerking

met je hulpverlener 

Doeltreffend reflecteren

over jouw therapieproces

Inzichten krijgen in patronen en deze doorbreken

Wat gebeurt er na je aankoop?

 

 • Digitale versie: je kan meteen jouw innerlijke schrijver naar boven halen! Na je aankoop vliegt er een mailtje jouw inbox binnen met daarin de Therapiejournal.
   

 • Papieren versie: het boek zal binnen 5 werkdagen verzonden worden. De prijs van het boek is exclusief verzendkosten. Als je het boek wil retourneren, dan kan dat binnen 14 dagen zolang het boek in oorspronkelijke staat is. Voor algemene voorwaarden, klik hier.

Als je dus op zoek bent naar een manier om je therapieproces te boosten en meer inzicht te krijgen in je gedachten en emoties, dan kan een therapiejournal een krachtig hulpmiddel zijn. Of je nu een beginner bent of al langer bezig bent met therapie, een therapiejournal kan je helpen om op een dieper niveau te reflecteren en te groeien.

Dus waar wacht je nog op?

 

Zeg vaarwel tegen de frustratie van vastzitten in therapie en onzekerheid over hoe verder te gaan. Met dit therapiejournal heb je de tools en begeleiding letterlijk in handen,die je nodig hebt om vooruitgang te boeken en je doelen te bereiken!

schrijfbehoeften

Veelgestelde vragen

Wat is een therapiejournal?

Een therapiejournal is een soort journal die als hulpmiddel wordt gebruikt in therapie. Het stelt je in staat om gedachten, emoties en ervaringen vast te leggen om er later op te kunnen reflecteren.

Hoe verschilt een therapiejournal van een gewone journal?

Een therapiejournal verschilt van een gewone journal omdat het specifiek wordt gebruikt als hulpmiddel in therapie. Het is ontworpen om individuen te helpen op een ondersteunende manier te reflecteren op hun emoties, gedachten en ervaringen ter bevordering van hun mentale gezondheid.

Kan iedereen een therapiejournal bijhouden?

Ja, iedereen kan een therapiejournal bijhouden. Het kan een nuttig hulpmiddel zijn voor iedereen die zijn/haar/hun mentale gezondheid wil verbeteren of zijn zelfbewustzijn wil verdiepen.

Waar moet ik over schrijven in mijn therapiejournal?

Er is geen goede of foute manier om in een therapiejournal te schrijven. Je kan schrijven over je gedachten, emoties, ervaringen, doelen en alles wat relevant voelt voor jouw mentale gezondheid en therapieproces. Het voordeel van dit gestructureerde therapiejournal is dat je door gerichte vragen altijd weet wat te schrijven!

Moet ik mijn therapiejournal aan mijn hulpverlener laten zien?

Het is aan jou of jij je therapiejournal met je hulpverlener wilt delen. Sommige mensen vinden het nuttig om hun journal te delen, terwijl anderen het liever privé houden.

Kan ik ook een gewoon notitieboek als mijn therapiejournal gebruiken?

Ja, je kan een gewoon notitieboek als je therapiejournal gebruiken. Echter is dit voor veel mensen lastiger dan te werken met een gespecialiseerde therapiejournal zoals deze, die prompts en oefeningen bevat die specifiek voor therapie zijn ontworpen.

bottom of page