top of page

Mijn aanpak

Aanmelding & kennismaking

Als je vraag hebt naar psychologische begeleiding of therapie, kan je mij contacteren voor een eerste afspraak. Dit kan via mail. Als je mailt, laat me dan ook weten op welke momenten in de dag jij je best kan vrijmaken om op gesprek te komen. Het is ook handig als je kort je klachten of problemen en hulpvraag schetst, zodat ik al een eerste inschatting kan maken of ik je eventueel verder zou kunnen helpen. 

Het eerste gesprek is vooral een verkennend gesprek. Hierin laat ik je vooral vertellen over jouw leven en jouw hulpvraag, zodat ik meer zicht krijg op de reden van contactname. Ik peil ook naar jouw verwachtingen van de begeleiding en bekijk in hoeverre deze haalbaar zijn. Daarnaast is het ook belangrijk dat je mij een beetje leert kennen, dus zal ik in dit gesprek ook al kort wat meer toelichting geven over mijn manier van werken en een aantal praktische zaken. Aan het einde van het gesprek zullen we samen bespreken of we al dan niet met de begeleiding van start gaan. Zo'n eerste gesprek is uiteraard vrijblijvend en het is belangrijk dat je er zelf een goed gevoel bij hebt, als je de keuze maakt om de therapie verder te zetten. 

psycholoog-elien-tubbax-2

"Naar therapie gaan is geen teken van ‘falen’ of ‘zwakte’, maar wel een teken van zelfzorg."

Begeleidingsaanpak

Therapie is een zoektocht, een proces dat heel individueel verschillend en dus onvoorspelbaar is. Het verloopt meestal met vallen en opstaan. Vaak is het ook een proces van lange duur (weken, maanden of jaren). Ik bied begeleiding en ondersteuning aan vanuit een integratieve aanpak, wat wil zeggen dat ik mijn manier van werken aanpas aan de persoon die tegenover mij zit. Ik gebruik dus elementen uit verschillende therapiestijlen, en probeer de therapie steeds zo goed mogelijk af te stemmen op jouw behoeften en wat voor jou werkt. Wat dit dan concreet bij jou inhoudt, zullen we samen ontdekken.

 

Wat voor mij bij elk traject essentieel is, is een vertrouwelijke en warme relatie. Zo wil ik een veilige omgeving creëren waar alle ervaringen en gevoelens welkom zijn, en waar we samen kunnen werken naar de gekozen doelen. 


De begeleiding bestaat uit gesprekstherapie, die eventueel aangevuld wordt met allerhande technieken en opdrachten. Het hangt dus af van wat jij nodig hebt, aangezien jij nog steeds de expert bent over je eigen leven. Daarom evalueren we ook regelmatig hoe je de therapie ervaart, en kunnen we eventueel bijsturen waar nodig. 

Voor wie? Therapie is voor iedereen,

ook voor jou!

 
therapie-elien-tubbax-2

Jongeren (13+) en volwassenen kunnen bij mij terecht voor begeleiding en diagnostiek van uiteenlopende problematieken (en uitdagingen) zoals: 

 

 • emotionele problemen

 • relatie- of  communicatieproblemen (met je partner, familieleden, vrienden, op het werk,…)

 • eetstoornissen of verstoorde relatie met eten

 • depressieve klachten

 • rouw

 • angsten

 • hoog sensitiviteit

 • negatief zelfbeeld / weinig zelfvertrouwen

 • automutilatie (zelfverwonding)

 • identiteitsproblemen 

 • stress

 • piekeren / te veel nadenken

 • schoolproblemen

 • depressie 

 • seksueel misbruik

 • overgangsperioden in je leven

 • obsessief compulsieve stoornis (OCD)

 • post-traumatische stressstoornis

 • professionele en loopbaanproblemen

 • lichamelijke gezondheidszorgen

 • vragen rond genderidentiteit

 • ...

Je kan dus met heel diverse uitdagingen bij mij terecht, maar in sommige gevallen verwijs ik mensen toch door

naar andere vormen van meer gespecialiseerde vormen van hulpverlening. 

Naast individuele therapie, kan je bij mij ook terecht voor koppeltherapie of gezinsbegeleiding. Hierbij richt ik mij op het terug opbouwen van verbinding tussen partners of familieleden, waarbij ieders verhaal gehoord wordt.
 

"Net zoals je jouw lichaam voedt met gezond eten en voldoende water, mag je ook jouw geest voeden met ‘food for the mind." 

Praktische zaken

Tarief

 

Het tarief voor een individuele sessie van 50-60 minuten bedraagt €75.

Voor een koppel- of familiegesprek van 90 minuten betaal je €120.

Na elke sessie wordt meteen betaald, tenzij op voorhand anders besproken (bijvoorbeeld wanneer je beroep doet op budgetbeheer). Betalen kan gepast contant of via de Bancontact/Payconic app op je smartphone (scannen via QR code). Er is geen Bancontact-apparaat aanwezig. Bij cash-betalingen krijg je van mij een betalingsbewijsje mee. 

Afspraken kan je annuleren of verzetten ten laatste 24 uur voor aanvang van jouw afspraak. Het is erg vervelend voor mij wanneer je op het laatste moment annuleert of niet komt opdagen, aangezien ik dan wel een uur vrijgehouden heb. Daarom reken ik een vergoeding aan van € 40 wanneer je minder dan 24 uur op voorhand annuleert. Indien je helemaal niets laat weten, en niet komt opdagen, wordt het volledige bedrag van €75 gevraagd. Uitzonderlijke situaties van ziekte of overmacht kunnen uiteraard besproken worden. 

Momenteel is er een heel gevarieerd aanbod op de Belgische gezondheidsmarkt rond psychotherapie en

de terugbetaling daarvan. Best is dat je even informeert bij je ziekenfonds of een ‘psycholoog erkend door de Psychologencommissie in aanmerking komt voor gedeeltelijke terugbetaling.

Als je gebruik wil maken van de terugbetaling, dien je een aanvraagformulier te downloaden bij de website

van jouw ziekenfonds of hiervoor langs te gaan. 

Annulatie

 

Terugbetaling mutualiteiten

 
bancontact_logo_festival.png
12345

erkenningsnummer: 932128081
visumnummer: 318086

bottom of page