top of page

Hallo,

Ik ben Elien,

erkend Klinisch Psychologe en leerkracht, én bovenal

gepassioneerd voorstander van mentale gezondheid en MENS-zijn.

Ik geloof dat iedere mens een verhaal te vertellen heeft,

een verhaal waar ook angsten, zorgen en leed in voorkomen.

 

Wanneer mensen bij mij in therapie komen, vraagt dit soms ook best wat moed en energie om hun verhaal te vertellen aan een ‘vreemde’. Misschien vind je het daarom ook wel fijn om wat te weten over mijn eigen verhaal. 

Mijn verhaal

elien-tubbax-doorbreekbaar.jpg

Als jongere ben ik zelf (te) snel volwassen moeten worden.

Dit is het gevolg van een situatie die het voor mijn gezinsleden moeilijk maakte om het hoofd boven water te houden. Mijn vader is namelijk verlamd, vanaf zijn middel naar boven toe, doordat hij tientallen jaren geleden een zwaar motorongeval had.

 

Toen ik 11 jaar was, ontwikkelde hij bovendien een ernstige depressie. Door mijn zorgzame natuur, nam ik vervolgens onbewust de rol op van volwassene en zorgdrager. Ik kende dan ook een moeilijke jeugd, waarin ik mezelf met momenten verloor in ongezonde copingstrategieën.

Doorheen die jaren heb ik vanop de eerste rij ervaren hoeveel impact psychische problemen kunnen hebben op ons leven. Tegelijkertijd heeft dit er wel toe geleid dat ik enorm geïntrigeerd ben door de complexiteit van de menselijke psyche. 


Het was dan ook rond mijn 14 jaar dat de job van psycholoog in mijn hoofd begon rond te spoken, en dat idee is stiekem nooit meer weggegaan. Toen ik op een psychiatrische afdeling werkte en sociale vaardigheidstraining gaf, groeide er een tweede interesse, namelijk: lesgeven. 

Ondertussen heb ik reeds
ervaringen opgedaan in zowel klinische als schoolse settings. Hierdoor ligt het werken met jongeren me eveneens nauw aan het hart. Door deze ervaringen in het werkveld, alsook mijn natuurlijke nieuwsgierigheid, blijf ik elke dag bezig met mijn passie.

Mijn passie voor MENS-zijn, en voor de ondersteuning en begeleiding van persoonlijke ontwikkeling

 

Opleiding

Bijscholingen

Hobbies

2024                Somatic experiencing practitioner (beginner level)

2016 - 2017    Specifieke Lerarenopleiding UGent
2014 - 2016    Master Klinische Psychologie UGent
2011 - 2014     Bachelor Psychologie UGent

Verschillende kortdurende bijscholingen o.a.: Somatic experiencing, geweldloos verzet & nieuwe autoriteit, sociale vaardigheden, suïcidaliteit, Acceptance and Commitment therapy, emoties, trauma, ...

Krachttraining, Thais kokkerellen en stevig dansen!​

flair-magazine-doorbreekbaar.png
bottom of page