top of page
Marble Surface

Van een leven geleid door stress

Beat Your Stress traject

Naar een leven dat jij leidt. 

HEB JIJ HET GEVOEL DAT...

 • je vastloopt in (te druk) leven?

 • je gehinderd wordt door belemmerende gedachten en/of stress?

 • je vol ambitie zit maar het je toch niet lukt om dit om te zetten naar efficiënt en succesvol werk?

 • je moeilijk kan omgaan met uitdagingen en tegenslagen?

 • je te weinig écht kan genieten van het leven?

EN BEN JIJ GAAN GELOVEN DAT​​ 'ALTIJD AAN STAAN' NU EENMAAL GEWOON BIJ HET LEVEN HOORT?

IMG_1648.JPG

En deels klopt dat ook: stress is normaal (en zelfs gezond). Maar een stressvol leven dat in de weg staat van genieten en rust... da's dan weer niet normaal en al helemaal niet gezond!

Herken jij deze stresssignalen?

LICHAAM/GEEST

 • Je voelt je vaak vermoeid of uitgeput waardoor je, eenmaal je in de zetel ploft, niets meer gedaan krijgt

 • Je vindt geen rust in je hoofd of je lichaam, je staat continu 'aan'

 • Je piekert veel, waardoor je 's avonds lang wakker ligt in bed (zelfs als je moe bent)

 • Je hebt last van allerlei vage lichamelijke klachten (bv. hoofdpijn, maagpijn, gespannen spieren,...) zonder dat daarvoor een medische oorzaak is

 
Schermafbeelding 2021-11-17 om 20.51.47.png
Schermafbeelding 2021-11-17 om 21.15.43.png

WERKGERELATEERD

 • Je hebt het gevoel nooit klaar te zijn met werken

 • Je maakt veel overuren, waardoor je weinig vrije tijd hebt

 • Zelfs tijdens je vrije tijd ben je in je hoofd toch bezig met je 'moetjes' en je werk

 • Je stelt hele hoge verwachtingen naar jezelf, waardoor de dingen die je doet nooit 'goed genoeg' zijn

 • Jouw to-do lijstje geraakt nooit leeg, integendeel: het wordt precies enkel langer

 • Je hebt last van uitstelgedrag en/of faalangst, waardoor je allerlei 'randtaakjes' doet in plaats van de écht belangrijke taken.

 • Het voelt hierdoor soms aan alsof jij aan 'zelfsabotage' doet

 

EMOTIES/DRAAGKRACHT

 • Je heb regelmatig discussies/ruzies voor 'small things' of zelfs zonder reden, omdat je snel emotioneel of geïrriteerd wordt

 • Je vergeet regelmatig afspraken en hebt het gevoel dat je rondloopt als 'een kieken zonder kop'

 • Je hebt het gevoel geen controle meer te hebben over jouw leven

 • Je hebt het gevoel eerder geleefd te worden door alle verwachtingen en druk die op je afkomt, in plaats van dat je écht leeft

 • Je bent soms bang dat je tegen een burn-out aan het aanlopen bent en vraagt je af 'hoe lang je het nog vol kan houden'

 
Schermafbeelding 2021-11-17 om 21.27.56.png

Herken jij je in veel of de meeste van bovenstaande stresssignalen? 

Dat was je net zoals mij, een vijftal jaren geleden!

Zonder dat ik dat vroeger besefte, ben ik altijd al een stressgevoelig persoon geweest. Ik ben al sinds vroege leeftijd mantelzorger voor mijn vader, ik ben hoogsensitief én ik ben een echte doorzetter. En als doorzetter bleef ik gaan, en gaan en nog eens gaan. Compleet over mijn eigen grenzen, tot mijn draagkracht uitgeput was. Ik had zoveel stress waar ik niet mee kon omgaan, en dat beïnvloedde mijn leven enorm.

Echter wist ik dat gewoon niet. Want 'stress hebben is gewoon normaal ... toch?

 

Dat ongezonde stress een sluimerend iets is, dat we vaak pas opmerken wanneer het eigenlijk al te laat is, dat deel wordt je niet verteld. Niet weten wat het was, hoe het mij beïnvloedde, en hoe ik ermee moest omgaan zorgde er dan ook voor dat ik me jarenlang slecht heb gevoeld. Bovendien vond ik het erg moeilijk om een psycholoog te vinden die me hierbij kon helpen op een manier die écht werkt. Ik wou dat ik toen wist wat ik nu ondertussen weet en aan anderen aanleer!

IMG_1730 2.JPG

Fast forward naar nu, 10 jaar later. Door alle kennis die ik over de jaren heb vergaard, alle inzichten die ik heb verkregen, en alle tools die ik heb geleerd, weet ik hoe stress mijn leven beïnvloed. En wat nog belangrijker is: ik weet hoe ik met moeilijke situaties, maar ook alledaagse stressbronnen, om moet gaan. Want stress is nu eenmaal onvermijdelijk, het is een illusie om te denken dat we nooit moeilijke dingen gaan meemaken in ons leven.

 

Wat als ik je echter vertel dat stress helemaal niets negatief hoeft te zijn, en dat je dit zelf als een positieve, drijvende kracht in je leven kan gebruiken? Wat als jij, net als mij, als levensgenieter vol doorzettingsvermogen door het leven kan gaan... en je daarbij niet meer onderuit gehaald zou worden door tegenslagen in je leven?

 

 We can't make stress disappear, but we can beat it!

Are you ready to Beat Your Stress?

 
IMG_1644 2.JPG

Wil jij graag...


 

 • Meer energie hebben, zodat jij ook na het werk en de dagelijkse verantwoordelijkheden nog leuke en zinvolle dingen kan doen

 • Geen last meer van lichamelijke kwaaltjes, waardoor je lichaam terug écht kan ontspannen.

 • Je gedachten te baas kunnen, waardoor je niet langer hoeft te piekeren

 • Efficiënt leren werken en een gezonde work-life balance creëeren

 • Die werkknop kunnen afzetten, zelfs als je werk nog niet af is, en kunnen genieten van jouw vrije tijd zonder al die ‘moetjes’

 • Tevreden zijn over je (werk- of studie)resultaten, zonder te stressen over onnodige details en over het ‘tot in de puntjes afwerken.

 • Keuzes maken die goed zijn voor jou, die aansluiten bij wat je wilt en waar jij 200% achter staat.

 • Je doelen en ambities bereiken die je wil bereiken zonder in te boeten op gezondheid

 • Terug de controle hebben over jouw leven waardoor jij kan genieten van een leven dat jij écht leidt.

Schermafbeelding 2021-11-18 om 12.34.00.png
Schermafbeelding 2021-11-18 om 12.34.03.png
Schermafbeelding 2021-11-18 om 12.34.06.png
Schermafbeelding 2021-11-19 om 14.54.26.png

Je hebt waarschijnlijk al vanalles geprobeerd om een stressvrij leven te krijgen, maar zonder blijvend resultaat. De cliché oplossingen kennen we namelijk allemaal: voldoende slapen, genoeg bewegen, gezond eten en liefst nog wat vrije tijd hebben. Je gelooft echter niet meer dat deze dingen genoeg zijn om alles op te lossen of je gelooft het deels wel maar je weet niet hoe je dit moet toepassen in je leven. Je wil nog steeds productief zijn, jouw doelen behalen en ergens geraken in jouw leven. 

 

Je beseft dat er meer nodig is als je blijvende verandering wil. 

En dan is er vast nog wel die ene vriendin die yoga of mindfulness aanraadt als de enige 'wonderoplossing'. Maar je krijgt het al meteen benauwd als je eraan denkt hoe je dat ook nog eens in je agenda moet inplannen. Hoe kan je nu in godsnaam rustig worden wanneer er duizend-en-één dingen door je hoofd spoken die je nog moet regelen. Je blijft doorploeteren, met de overtuiging dat je eerst nog 'dat ene ding' moet bereiken, en je dan wel tijd zal hebben voor een rustiger en fijner leven.

 

'Nog even doorbijten' denk je dan.

 

Dat 'dat ene ding' dan weer verandert in een nieuw 'ene ding', daar sta je nog niet bij stil. Misschien kijk je al reikhalzend uit naar die twee weken vakantie die je als ontspanning gepland hebt in de zomermaanden. Maar hoeveel nut hebben die twee weken als je de andere 50 weken overloopt van de stress? Je vlucht tijdelijk even weg naar fijnere oorden, maar valt daarna gewoon weer terug in je oude patronen en je stresserend leven. En dan maar weer doorbijten...

 

Maar weet je wat het is? Met die 'blijven doorbijten' mentaliteit? Die zorgt ervoor dat jij in een burn-out terecht komt. 

En ik weet dat jij denkt "Mij gaat dat niet overkomen." 

Dat is exact wat ik zes jaar geleden dacht, voordat ik ineens maanden uitgeput thuis zat, nadat ik ontslag nam op mijn job.  Dat is exact wat mijn cliënten met een burn-out ook dachten, voordat ze bij mij in de praktijk belandden. Toch is het bij mij gebeurd, is het bij hen gebeurd, en kan het dus ook bij jou gebeuren. 

TENZIJ jij diep in jouw kern gaat kijken en het aandurft om volledig inzicht te krijgen in jouw stressverhogende gedachten-, gevoelens- en gedragspatronen. Om daarna grondig en actiegericht te werk te gaan om jouw leven vorm te geven op een manier die bij jou past,


zodat jij stress niet langer als een belemmerende factor ervaart maar wel als een drijvende kracht in jouw leven!

Schermafbeelding 2021-11-18 om 12.57.32.png

Denk jij nu 'sounds to good to be true?'
Hoor dan even wat Kate, één van de deelnemers, vindt van het traject.

Waarom is dit een traject dat jou écht gaat helpen?

Waarom werkt het?

Door mijn methode 'Van Kern naar Kracht'

Schermafbeelding 2021-11-19 om 15.52.40.png

Echt werken aan je persoonlijke ontwikkeling vertrekt voor mij vanuit jouw kern.  Daarvoor heb je een diepe connectie nodig met jouw innerlijke zelf: met jouw sterktes, jouw valkuilen, jouw patronen, jouw verhaal en jouw kwetsbaarheden. Pas wanneer jij een grondig inzicht hebt verkregen in wie jij bent en hoe jij in elkaar zit, ga je ook resultaten zien van de technieken en vaardigheden waar je mee aan de slag gaat. Zonder dit nodig inzicht zijn technieken en tools eigenlijk een soort pleistertjes die we op onze wondes plakken, maar die in werkelijkheid niets genezen. 

Van Kern naar Kracht (1).png

En dat je technieken en vaardigheden aangereikt krijgt van mij, daar mag je zeker van zijn. Wat ik namelijk vaak hoor is dat mensen na het bezoeken van een psycholoog wat blijven steken' en blijven hunkeren naar manieren om écht aan de slag te gaan. Ik werk daarentegen graag 'hands-on' en actiegericht. Je gaat dus echt aan het werk gezet worden, om zo ook écht blijvende veranderingen te creëren.  

Het ene werkt niet zonder het andere. Je hebt zowel inzicht en kennis nodig, als de vertaling naar actie. 

Door het stellen van actie, en ervaren welke veranderingen hierdoor in gang gezet worden, ga jij steeds meer in jouw eigen kracht kunnen staan. En vanuit die kracht evolueer jij tot een evenwichtiger, gezonder en energieker persoon – je gaat leven vanuit jouw volle potentieel. Je leeft vanuit je 'echte ik'. 

"Stress management is life management. If you take control of your stress, your life will thank you for it!" 
      Shereka Dunston

ARE YOU READY TO
'BEAT YOUR STRESS'?

Jij en ik vormen binnen dit traject één team van experts. 

Als erkend klinisch psycholoog met jaren praktijkervaring, ben ik een expert binnen mentale gezondheid. Met een hoofd vol knowhow en een rugzak vol tools weet ik wat mensen nodig hebben om effectief verandering teweeg te binnen hun leven én dit vol te houden. ​In dit traject leer ik jou dan ook ALLES wat ik weet over stress en stressmanagement... en nog zoveel meer! 

 

Als het aankomt op jouw leven, ben jij echter de grote expert. Een sterk punt aan het traject is dan ook dat we vertrekken vanuit de kennis die jij al hebt over jezelf (maar misschien nog niet bewust van bent).  Mijn traject, en de opdrachten, zijn zodanig vormgegeven dat jij deze kan vormgeven en toepassen volgens jouw noden. Together we make a great team!

vriendelijke handdruk

Aan de slag met blended learning

Binnen dit traject ga jij op verschillende manieren aan het werk gezet worden.
Zo geef ik jou via video's, vergezeld van duidelijke powerpoints, alle nodige (wetenschappelijk onderbouwde) informatie en kennis die je nodig hebt.

Vervolgens ga jij hier zelf mee aan de slag in je papieren werkboek, dat je thuis krijgt opgestuurd, en ga je de opdrachten ook gaan toepassen in je leven.Je krijgt ook de kans om van elkaar bij te leren, en vragen te stellen, binnen de facebookgroep. En als jij aan de DIT-versie deelneemt, heb jij ook na elke module een groupcall samen met mij en de andere deelnemers.

Drankbeker en een laptop

DIT GA JE ALLEMAAL LEREN IN HET TRAJECT
(t.w.v. 3400 euro)

Module 1: stress en veerkracht

 • We leren waarom stress, in de maatschappij van vandaag, meer dan ooit een 'hot topic' is en linken dit aan de fysiologische/ evolutionaire visie op stress.

 

 • Door de verschillende gradaties van het stresscontinuüm leren we ook waarom niet alle stress slecht is, en welke soorten gezonde stress er zijn.

 

 • Bovendien zoomen we ook in op de mogelijke gevolgen van ongezonde stress. Aansluitend daarbij bespreken we de relatie tussen stress en ziekte en bekijken we waarom sommige mensen stressgevoeliger zijn dan anderen.

Module 2: inzicht in jouw stress

 • We maken een opsomming van alle mogelijke stressoren die leiden tot stress en pogen inzicht te krijgen in jouw eigen alarmsignalen, jouw stressbronnen en jouw huidige stressmanagement.
   

 • Bij deze laatste zoomen we ook wat dieper in op het verschil tussen een vluchtweg en een invulling en hoe je deze van elkaar kan leren onderscheiden en gebruiken.

Module 3: waarden en normen

 • Eerst en vooral moeten we een duidelijk idee krijgen van wat waarden nu net zijn, en welk nut en belang ze hebben.
   

 • Vervolgens bespreken we het verschil tussen waarden, doelen en normen en linken we deze begrippen aan stress.
   

 • We gaan op zoek naar verschillende strategieën om normen in stand te houden of (indien het ongezonde normen zijn) aan te passen. Als laatste bekijken we hoe mensen onderling kunnen botsen wanneer hun normen botsen.

+ Bonusmodule: Inzicht krijgen in je eigen kernkwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën

Module 4: van denken naar doen

 • We bekijken het verschil tussen rationele en irrationele overtuigingen en linken deze aan een hele reeks denkfouten. Deze zijn namelijk mede verantwoordelijk voor een verhoging van ons stressniveau.
   

 • Vervolgens gaan we aan de slag met allerlei cognitieve methoden van stresshantering die jij kan leren toepassen om zo jouw gedachten de baas te kunnen!
   

 • Bovendien bespreken we ook perfectionisme en faalangst als aparte onderdelen, alsook leer je omgaan met piekeren en keuzestress.

Module 5: Aandacht naar positieve

 • Vanuit het fenomeen 'selectieve aandacht' kaderen we de link tussen een negatieve denkwijze en stress.
   

 • We gaan aan de slag met het verbreden van onze positieve emoties en bespreken het verschil tussen, en de impact op stress, van pessimisme en optimisme
   

 • Vervolgens werken we verder rond de impact van dankbaarheid en een neutraal-positief zelfbeeld. Twee niet te vergeten onderdelen wanneer het aankomt op stresmanagment!

Module 6: Jezelf effectief managen

 • Eerst en vooral bekijken we wat nu juist 'betekenisvol' werk is de dag van vandaag en linken we deze maatschappelijke visie op werk aan stress en burn-out.
   

 • Vervolgens gaan we aan de slag met allerlei manieren om betere timemanagement en organisatie te bewerkstelligen.
   

 • Bovendien pakken we ook uitstelgedrag aan én nemen we het hedendaagse probleem 'technostress' ook onder de loep.

Module 7: mindful in't leven staan

 • We bekijken wat mindfulness nu écht wil zeggen, en vergelijken dit met waar we allemaal in uitblinken: mindlessness.
   

 • We gaan aan de slag met allerlei meditatie- en ademhalingstechnieken, maar verbreden het begrip mindfulness ook door gebruik van andere technieken.
   

 • Daarnaast bekijken we ook een nieuw maar erg krachtig alternatief dat ook voor jou misschien een nieuwe manier van ontspannen biedt!

Module 8: therapeutische levensstijlkeuzes

 • We bespreken acht simpele maar fundamentele manieren om je welzijn en veerkracht te vergroten bekend onder de naam 'therapeutische levensstijlkeuzes' (TLK's). Deze implementeren in je leven kost weinig moeite, maar hebben een groot effect!
   

 • Daarna leggen we extra nadruk op het belang van sociale steun en betekenisvolle relaties en bekijken we hoe deze uitgebreid kunnen worden in jouw leven, om er de maximale gezondheidsvoordelen uit te halen.

Module 9: jouw veerkrachtplan

 • We reflecteren over jouw evolutie en in hoeverre jouw doelen behaald zijn
   

 • Nu we alle informatie, inzichten en tools hebben besproken gaan we aan de slag met het maken van jouw persoonlijk veerkrachtplan
   

 • Dit veerkrachtplan of 'stresskompas' kan de rest van jouw verdere leven gebruikt worden om stress te voorkomen én te hanteren! Zo blijf jij jouw hele leven lang een stressbestendige levensgenieter!

Bonussen (t.w.v. 99,99 euro)

Week- en studieplanners

Schermafbeelding 2021-11-19 om 18.57.12.png

Bevat:

 • 'Weekoverzicht' ( 1 sjabloon)

 • 'Grote opdracht' (3 sjablonen)

 •  Wekelijke opdrachten' (5 sjablonen)

 • 'Dagplanning werk' (5 sjablonen)

 • Dagplanning school' (6 sjablonen)

Geluidsopname relaxatie

​Deze geluidsopname van 17 minuten is gericht op ontspanning in de spieren en is een goede oefening om rust in je lijf te brengen. Dit helpt o.a. bij stress, spierspanning, angst, depressie, vermoeidheid, slapeloosheid, nek- en rugpijn, hoge bloeddruk, milde fobieën en stotteren.

Bonusbundel

De aanhouder wint.png

Met deze bundel (24 pagina's) leer je hoe je oude gewoonten en patronen succesvol kan doorbreken en hoe je erin zal slagen om nieuwe, gezondere vaardigheden, technieken en patronen voor eens voor altijd vast te houden.

Boeddha beeld

BONUS: EXPERTSESSIES*
(t.w.v. 600 euro)

Schermafbeelding 2021-11-19 om 19.43.50.png

Lieselot Wouters

Erkend diëtist & mindset coach

Eten voor en door stress (t.w.v. 300 euro)

In deze reeks van expertsessies ontdek je alles over de onlosmakelijke link tussen stress en ons eetgedrag. Zo zal Lieselot jou leren wat het effect is van stress op je lichaam, waarom je meer/minder eet door stress, wat de impact van jouw voedingspatroon op stress is en hoe je die vicieuze cirkel kan doorbreken.

 

Aan de hand van duidelijke opdrachten krijg je inzicht in jouw eetgedrag, ontdek je alternatieven voor stress-eten, leer jij hoe je je lichaam voldoende en evenwichtig kan voeden en kom je alles te weten over mindful eten.

 

Als kers op de taart krijg jij een concreet stap-voor-stap-plan dat op maat gemaakt is van jouw (druk) leven. Zo zal ook jouw voedingspatroon bijdragen aan een stressvrijer leven, én aan jouw algemene gezondheid!

2 (1).png

Ann-Sofie Van Enis

Structuur- en planningscoach

Een planning op jouw maat (t.w.v 300 euro)

In deze twee uur durende expertsessie ondersteunt Ann-Sofie jou bij het plannen van je tijd, energie en focus, zodat je de dingen kan doen die je moet - maar vooral: wil - doen. 

Iedereen maakt op een andere manier plannen. Het is daarom een grote meerwaarde als je ontdekt welk systeem voor jou werkt. Goed plannen levert meer rust en overzicht op. Een cruciale stap dus richting een stressvrijer leven.

Aan de hand van heel wat tips & tricks, bouwen we samen met Ann-Sofie aan de contouren van een planning op maat. Naast de basics van plannen, komen ook thema's zoals prioriteiten stellen, uitstelgedrag aanpakken en goede gewoontes ontwikkelen aan bod. 

Aan het einde van de workshop heb jij een concreet plan van aanpak in handen!

*Enkel bij Do It Together (DIT) versie inbegrepen

Expertsessies
249206393_581270999765921_4516846639793636469_n.jpg

Indra

Fantastisch hoe Elien met passie spreekt over het omgaan met stress en nog veel meer. In één cursus kreeg ik waanzinnige eye-openers, krachtige vergelijkingen, wetenschappelijk onderbouwde theorie en (soms confronterende) oefeningen.

 

Ik kreeg ook een inkijk in mijn eigen ‘gedachten-gevoelens-gedrags’patroon. Het grote voordeel is dat ik met de DIY zelf aan de slag kon gaan op mijn eigen tempo. Welke boodschap ik wil verspreiden? Ga een keer minder shoppen en investeer in jezelf!

Schermafbeelding 2021-10-11 om 16.19.42.png

Pieter

Ik ben van nature een nogal relaxed persoon en koos louter uit interesse om deel te nemen. Gaandeweg ondervond ik enkele verborgen stressoren en ontdekte ik meer over mezelf. Het zit zo goed in elkaar, zeer doordacht en gestructureerd. Elien doorbreekt het taboe van mentaal welzijn op haar eigen losse en ontspannen manier. Ik voelde me meteen op mijn gemak, net alsof ze iemand is die ik al jaren ken.

 

Ik raad BYS aan iedereen aan, zelfs al voel je je net als ik eerder ontspannen en zelden gestresseerd. Er zullen altijd situaties zijn in het leven waarbij stress onvermijdelijk is. Met dit traject leer je hier mee om te gaan. Het ontwijken of vermijden is een utopie, niemand ontsnapt er aan, ook deze relaxte, stoïcijnse man met een grote stressbestendigheid niet.

 

BYS is dus niet enkel voor zij die lijden onder stress, het is voor iedereen!

258598752_303610354847240_7192236610082841909_n.jpeg

Amélie

Als 17-jarige lijkt het misschien niet zo voor de hand liggend om stress te ervaren in het leven, toch is dit enorm vaak het geval bij mij. Ik weet eindelijk waar de oorzaak van mijn stress verborgen zit en hoe ik bepaalde situaties beter aanpak.

 

Door de theorie - die Elien op een enorm aangename en fijne manier brengt - te combineren met oefeningen krijg je niet enkel inzicht in je eigen stress, maar merk ik dat ik het ook toepas in situaties die me stress bezorgen.

 

Wat voor mij een onmogelijke missie leek, heeft Elien werkelijkheid gemaakt. Ik zit nog maar net in de helft van het traject en ik had nooit gedacht dat ik zo veel over mezelf zou kunnen ontdekken.

Wat deelnemers van het traject vinden

Schermafbeelding 2021-11-19 om 19.43.55.png

Lieselot

Ik schreef me in voor het Beat Your Stress traject bij Elien omdat ik lang na een periode van veel druk met stress klachten bleef zitten niettegenstaande ik al meer dan een jaar terug meer ademruimte had. 

 

Na de eerste module viel er al een deel van mijn stress weg simpelweg door een paar super waardevolle inzichten. Ik merkte bijvoorbeeld dat ik extra stress kreeg doordat ik me zonder aanwijsbare reden gestresseerd voelde. Ik zat in een vicieuze cirkel waar ik dankzij die inzichten kon uit geraken. De modules die daarop volgden hielpen mij om te verdiepen en sterker in mijn kracht te staan. Nu kan ik zelfs stress in mijn voordeel gebruiken. 

 

Alles wat Elien brengt is goed onderbouwd. Ze brengt het op een aangename manier (dat is geen evidentie online) en legt alles zeer duidelijk uit. Je werkt ook aan zaken waarvan je initieel niet zou denken dat je ze nodig hebt om goed met stress te leren omgaan. Ik denk dat dit traject zich onderscheid doordat het niet bij theorie en inzichten blijft, maar dat je er ook effectief iets mee doet. Elien reikt tools en opdrachten aan om wat je leert ook toe te passen. Dat zorgt ervoor dat je merkbaar progressie maakt en dat de investering ook meteen opbrengt! Het is meer dan zijn geld waard omdat het ook helpt op andere gebieden in je leven. Eigenlijk zou iedereen dit traject moeten volgen. De wereld zou er een pak mooier en vrediger uit zien ;-)

IMG_9103.jpg
Vrouw met een boek

Cecile

Ik heb het traject aangekocht vanuit vooral een grote nieuwsgierigheid naar het fenomeen 'stress'. Ik ben niet echt een stresskip, maar heb de laatste maanden (mede door de grote drukte op mijn werk in de Bijzondere Jeugdzorg) wel heel wat stress ervaren en ik vond het een uitdaging om hiermee aan de slag te gaan. Ik heb dan ook niet lang getwijfeld om jouw traject aan te kopen, vooral ook omdat ik er sowieso al een groot vertrouwen in had dat dit een professioneel, goed en helpend traject zou zijn! Ik ben nog niet zo heel ver in het traject (einde module 3), maar ervaar nu al dat dit een effect heeft op mijn leven... Door het handige werkboek dat erbij zit, ga je onmiddellijk aan de slag met de kennis die je opdoet. Dat is voor mij ontzettend helpend en maakt ook dat alles makkelijk te volgen is. Door deze manier van werken, heb ik al ongelofelijk veel inzichten opgedaan in waar mijn eigen stress nu juist vandaan komt, wat hieronder kan zitten, hoe ik hiermee aan de slag kan...

 

Ik denk dat echt iedereen iets aan dit traject kan hebben, ook degenen bij wie de stress niet zo opvallend is en wat meer onderliggend. Het verdiend hoe dan ook veel meer krediet dan het tot nu toe gekregen heeft, vind ik. Ik ga met dit traject voor mezelf nog heel hard aan de slag, maar wil een aantal inzichten/tips/metaforen/oefeningen ook nog doortrekken naar mijn werk, omdat ik geloof dat dit voor jongeren in een leefgroep ook heel erg waardevol kan zijn!

IMG_9090.jpg
259504854_455887045905961_1671152620183608515_n.jpeg

Mia

Ik begon aanvankelijk aan het Beat Your Stress-traject om mijn stress tijdens de examens aan te pakken maar nadat ik een paar modules had afgewerkt, had ik er al zó veel meer uit gehaald. Deze cursus pakt stress op een heel efficiënte en doordachte manier aan. Je ontdekt bijvoorbeeld wat stress is en hoe je er op een gezonde manier mee om kan gaan. Je leert zo ook bij over jezelf, je eigen denkpatronen, mindfulness, en nog veel meer.

 

De video's zijn enorm interessant, de theorie wordt door Elien op een heel leuke en ontspannen manier overgebracht en wordt ondersteund door de oefeningen uit de werkbundels. De inhoud van de cursus is heel uitgebreid waardoor je - afhankelijk van je eigen tempo - er toch wel een tijdje mee bezig zal zijn. Het is meer dan zijn geld waard.

 

Als je de kans hebt om een kleine investering te doen, investeer dan hier in! Je zult er, net als ik, geen graantje spijt van hebben.

IMG_9062.jpg
Aankoop

WAT IS JOUW INVESTERING VOOR HET
'BEAT YOUR STRESS' TRAJECT?

Je kan kiezen uit drie formules: DIY, DIT of DIO

DO IT YOURSELF (DIY)  

 

 • Online traject via een digitaal leerplatform

 • 17 uur aan videolessen, met duidelijke powerpoints

 • 9 uitgebreide modules, verdeeld in 23 deelmodules

 • Op eigen tempo te volgen in je eigen vertrouwde omgeving

 • Papieren werkboeken van in totaal 268 pagina's, vol inzichtsoefeningen en doe-opdrachten

 • Duur: op rustig tempo heb je een transformatie van 1 jaar voor de boeg!

 • Levenslange toegang en updates

 • Online facebookcommunity om elkaar te steunen​

Bonussen: Week- en studieplanners, geluidsopname relaxatie en bonusbundel 'de aanhouder wint' (24p)

 

Al >80 DIY'ers hebben zich ingeschreven

Jouw investering voor de DIY bedraagt:

Eenmalig

€497

6 maandtermijnen

€82/maand

12 maandtermijnen

€41/maand

DO IT TOGETHER (DIT)

 

 • Online groepstraject van via een digitaal leerplatform

 • Duur: een volledige transformatie verspreid over 1 jaar!

 • 17 uur aan videolessen, met duidelijke powerpoints

 • 9 uitgebreide modules, verdeeld in 23 deelmodules

 • 12 live coachingcalls (1,5u) in kleine groepjes van max. 10 deelnemers

 • Papieren werkboek van 268 pagina's, vol inzichtsoefeningen en doe-opdrachten

 • Levenslange toegang en updates

 • Online facebookcommunity om elkaar te steunen

 • Whatsapp groepje voor snelle communicatie

Bonussen: Week- en studieplanners, geluidsopname relaxatie en bonusbundel 'de aanhouder wint' + Twee reeksen expertsessies

Jouw investering voor de DIT bedraagt:

Eenmalig

€999

6 maandtermijnen

€166/maand

12 maandtermijnen

€83/maand

*Gedeeltelijke terugbetaling door jouw mutualiteit is mogelijk (max €100), als je jouw jaarlijkse sessies bij een psycholoog nog niet opgebruikt hebt.

Inschrijvingen gesloten

DO IT ONE-ON-ONE (DIO)

 

 • Online traject via een digitaal leerplatform

 • Met persoonlijke begeleiding van mij: 12 individuele sessies (1u)

 • Duur: een volledige transformatie verspreid over 1 jaar!

 • 17 uur aan videolessen, met duidelijke powerpoints

 • 9 uitgebreide modules, verdeeld in 23 deelmodules

 • Op eigen tempo te volgen in je eigen vertrouwde omgeving

 • Papieren werkboeken van in totaal 268 pagina's, vol inzichtsoefeningen en doe-opdrachten

 • Levenslange toegang en updates

 • Persoonlijke whatsapp-begeleiding door mij (antwoord binnen 72u)

Bonussen: Week- en studieplanners, geluidsopname relaxatie en bonusbundel 'de aanhouder wint' (24p)

 

Jouw investering voor de DIO bedraagt:

Eenmalig

€1437

6 maandtermijnen

€240/maand

12 maandtermijnen

€120/maand

*Gedeeltelijke terugbetaling door jouw mutualiteit is mogelijk (max €100), als je jouw jaarlijkse sessies bij een psycholoog nog niet opgebruikt hebt.

Inschrijvingen gesloten
ShootElien-159.jpg
online-traject-beat-your-stress-doorbreekbaar

Let's Beat Your Stress!

Veelgestelde vragen

Waarom heb ik mijn Beat Your Stress gemaakt? Met welke intentie?

Toen ik dit traject begon uit te werken, had ik één groot doel: ik zou een stresstraject maken dat véél diepgaander was dan alle andere bestaande boeken of trajecten die je hierover kan vinden. Want ik vind het echt spijtig dat mensen die met stress kampen, vaak enkel de cliché oplossingen te horen krijgen zoals ‘wat rusten, sporten en meer leuke dingen doen.’ Wanneer het mensen dan niet lukt om met hun stress om te gaan, krijgen zij al snel een gevoel van ‘Ik heb gefaald’ - wat nog meer stress veroorzaakt. Terwijl het dus niet ligt aan die mensen, maar wel aan de oppervlakkigheid van het gegeven advies.

 

En hoewel die ‘cliché oplossingen’ fundamenten blijven (gewoon in ons algemeen leven, niet enkel bij stresshantering) ben ik van mening dat we hiermee stress maar kortstondig verlichten. Zolang we de onderliggende stressoren (= bronnen van stress) en stressopwekkende overtuigingen en gedragingen niet aanpakken, zijn we gewoon plakkertjes op de wonde aan het plakken in plaats van de wonde écht te gaan genezen.

Dus dat was mijn ambitie bij het maken van dit traject: om nu eens ECHT diepgaand te werken rond stress - in de breedste zin van het woord - en ik geloof er ook echt in dat ik daarin geslaagd ben! 

bottom of page